Ölçü bire bir yani bir çay bardağı bulgura 1 çay bardağı mutlaka sıcak su. Kısık ateşte demlene demlene pişecek...
Kavılca Bulguru 13.000 yıllık genetiği değişmeden günümüze ulaşmış kavılca buğdayından elde edilir. Elde edilmesinde klasik bulgur gibi kaynatma değil, yöresel bir usul olan çatlatma kullanılır çünkü ürün yapısı gereği diğer buğdaylar gibi kaynatılmasına gerek yoktur. Bulgur kaynatılmadığı içinde içindeki lifler, vitamin ve mineraller suya karışarak kaybolmamaktadır.
Kendine özgü lezzeti ve genetik yapısının bozulmamış olması ile sağlığımız için faydalı bir gıda olan kavılca bulguru, hazım gibi bir çok sindirim sorunlarından insanı uzaklaştırmaktadır. Kavılca Bulgurunu özel yapan en önemli unsur gluten proteini açısından düşük değerlere sahip olmasıdır. Bu genetik özellik hem diyabetlerin hemde buğday intoleransı olan hastalar için uygun olmasına rağmen çölyak hastalarının tüketimine tam uygun değildir.
ürün gerçekten çok güzel ve paketleme, kargo sorunsuz. teşekkür ederiz.
Ürünleriniz çok güzel teşekkürler
10 numara 5 yıldız
Bir senedir başka bulgur yemiyoruz. Allah eksikliğini göstermesin bulgur sevmezdim, şişkinlik de yapardı taki bunu tadana kadar. Her türlüsünü denedik ama tavsiyem hiçbirşey katılmadan kendi harika tadını almak tereyağı ile en lezzetlisi. Halbuki daha önce lezzet için biber salçası, domates, soğan, biber vs gibi çeşniler katardık ama bunda sağdesine yetişemiyor lezzetleri. Üstelik tencereyi bitirmeme rağmen şişkinlik yok halbuki yarım tabak yiyemezdik
Bir yıldır yiyoruz. Bu da açık ara çok lezzetli bütün gdo suzları denedikten sonra. Bulguru sevmezdim yarım tabağı bile şişirirdi, lezzetlendirmek için domates biber ve salçaları soğan vs gibi katkılarla bile olmuyordu. Bunu kesinlikle sade tavsiye ederim tereyağlı, katkılarla daha lezzetli olmuyor çünkü kendi tadı çok daha güzel. Tencereyi bitirmeme rağmen hiçbir şişkinlik olmuyor. Dürüst satıcı
Sizin memnuniyetiniz bizim memnuniyetimizdir. Teşekkürler Oğuzhan bey
Gerçekten muhteşem bir ürün tavsiye ederim.
Kavılca ununu daha önce kullanmıştım tadını biliyorum mükemmel. Ama bulgurunu ilk defa deniyorum. Benim gibi gluten duyarlılığınız varsa kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Gaz, şişkinlik asla yaşamıyorsunuz. Üstelik çok lezzetli. Firma ürünleri hızlı kargoladı . Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Gluten oranı en düşük buğday çeşidi olduğundan gaz ve şişkinlik yapmaz. Lezzetini ise Kars bölgesinin organik tarıma en uygun toprağından yani çernezyumdan alıyor. Tabi herşeyden önce kavılcanın genetiği değişmemişve GDOsuz