Kavılca Bulgur Pilavı
Malzemeler; 4 Kişilik
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz
Not: Bulgur Fabrikasyon olmadığından mutlaka ayıklanması gerekiyor.
Yapılışı;
✔Tuz, yarım su bardağı sıcak suyun içerisinde iyice eriyene kadar karıştırılır.
✔Tereyağı, pilav tavasına alınarak eritilir.
✔Yıkanıp süzülen Kavılca bulguru ısınan tereyağının içine koyularak 1-2 dakika kadar hafif kavrulur.
✔Hazırlanan tuzlu su bulgura ilave edilerek karıştırılır ve kapağı kapatılır.
✔Ocağın altı kapatıyormuş gibi sağa doğru çevirilerek iyice kısılır.
✔Tavanın altına bir cezvelik koyarsanız daha da iyi olur. Amaç ısıyı azaltmak ve tavanın her yerine eşit yayılmasını sağlamak.
✔Sonra her 8-10 dakika da bir yarım çay bardağı sıcak su koyularak pişene kadar bu işleme devam edilir.
✔Pişmesi 1.5 saati bulabiliyor ama beklediğinize değiyor. Resimlerde görüldüğü gibi bulgur pişince tamamen açılıyor ve rengi değişiyor.
Püf noktaları;
Ocağın altı çok kısık olacak
Isının tavanın her yerine eşit yayılması için
Tavanın altına eski bir tencerenin kesilmiş tabanı veya cezvelik koyulması daha iyi olur.
0 Yorum
Bu bloga henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz ?
Yorum Yazın