Malzemeler:
(8 adet büyük boy krep)
3 su bardağı Kavılca Unu
3 Yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya margarin
Yeterince tuz (1,5 çay kaşığı)
Hazırlanışı:
Kavılca unu, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları
ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup
kızdırın. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek
orta ateşte pişirin. İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister.
Biraz pratik yapmanız gerekecektir
Unu ve bulguru kullanıyorum, gerçekten lezzet harikası. Bu buğdayın kaybolmasına izin vermeyip üreten, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, büyük bir insanlık örneği vermişsiniz.
Unu ve bulguru kullanıyorum, gerçekten lezzet harikası. Bu buğdayın kaybolmasına izin vermeyip üreten, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, büyük bir insanlık örneği vermişsiniz.