Tereyağlı Kavılca
Pilavı
Merhaba bugün size bir pilav tarifim var, her şey normal bir
pilavmış gibi gözüksede ana madde yani bulgurumuz diğer bulgurlardan çok çok
farklı. Kullanacağımız bulgur Atalarımızdan miras Kars kavılca bulguru,
kavılcayı diğerlerinden ayıran birçok çok özelliği var. En önemlisi lezzeti
tadı, doğal olması ve içinde hiçbir koruyucu madde içermemesi. Üstelik çok bereketli
hazır bulgurlarla kıyaslanınca gerçekten çok bereketli. Bir kere deneyen bir
daha vazgeçemez. Ben evimde artık hep bu pilavı yapıyorum. İster misafir
sofralarına isterseniz kendinize hazırlayın. Tavuk olsun et olsun bütün
yemeklerin yanına çok yakışan bir pilav ben bugün yanına tavuk tercih ettim siz
istediğinizi yapabilirsiniz, tercihe kalmış. İsterseniz tavuk suyu da
kullanabilirsiniz oda yakışıyor. Daha fazla beklemeden geçelim tarife.
Malzemeler:
2 Su bardağı kavılca bulguru
2\3 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
2\3 Su bardağı Su
Yapılışı:
Bulgurumuzu derin bir kaba koyarak su doldurup üzerine gelen
kabuklarını elimizle ala ala yıkayalım. Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı koyarak eritelim içerisine bulguru döküp bir
dakika kadar kavuralım. Kavurduğumuz bulgurun üzerine suyun yarısını dökelim.
Altını tamamen kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çektikçe yavaş yavaş
kalan suyu da dökerek pişirelim. Bu işlemi üç dört seferde tamamlayalım.
Bulgurlar iyice açılıp yumuşayınca altını kapatalım sıcaklığı çıkmadan temiz
bir mutfak örtüsüne tencereyi saralım en az yarım saat dinlendirelim. Servis
yaparken yağın diğer kalanını eritip isterseniz tencereye isterseniz de
tabaklara koyup üzerlerine gezdirin. Tereyağını üzerine sonradan dökmemizin
sebebi yağın aromasını daha fazla alabilmek çünkü böyle yapınca pilavın tadı
kat kat artırıyor. Afiyet olsun.
0 Yorum
Bu bloga henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz ?
Yorum Yazın